Hamsiköy Sütlacı : Hamsikoy Sutlaci Kultur Portali / Hamsiköy sütlacı, trabzon'un hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür.. Facebook'ta paylaş twitter'da paylaş whatsapp'da paylaş. Karadeniz'in o kendine has havasını. Hamsiköy sütlacı, karadeniz yöresinin en sevilen tatlılarından biridir. Türk patent ve marka kurumu tarafından tescillenen hamsiköy sütlacı, 2017 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır. Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı.

Pirinç soğuk süte eklenip tencere ocağa alınır. Isıya dayanıklı fırın kaplarına bölünür. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri. Çok sade ama tarifsiz bir lezzeti vardır. Karadeniz'in o kendine has havasını.

Hamsikoy Sutlaci Nasil Yapilir Hamsikoy Sutlaci Tarifi Yasam Haberleri
Hamsikoy Sutlaci Nasil Yapilir Hamsikoy Sutlaci Tarifi Yasam Haberleri from i12.haber7.net
Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor.180 gr pirinç3 litre süt3 su bardağı su 2 su. Koyulaşan pirinç iyice açıhnca ateşten alın. Pirinç lapa haline gelince kaynamakta olan sütün içine döküp kaynatmaya devam. Sütlaç hafif bir tatlı olması dolayısıyla yemeklerin üzerine bile rahatlıkla tüketilebilir. Pirinç soğuk süte eklenip tencere ocağa alınır. Hamsiköy sütlacı, karadeniz'in en sevilen tatlılarından olup un, şeker ve süt gibi oldukça ulaşılabilir malzemelerle hazırlanmaktadır. Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi. Öncelikle sütü bir tencerede kaynamaya bırakalım.

.hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok çünkü hamsiköy sütlacını evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Geniş bir tencerenin içerisine bir miktar su koyduktan sonra hazırladığımız 1 kase pirinci suya ekleyip haşlayalım. 1 lt tam yağlı süt. 2 litre çiğ süt 1,5 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 yumurta sarısı. Pek çok kişi hamsiköy sütlacını evde hazırlayıp hazırlamayacağını merak ediyor. Hamsiköy sütlacını yaparken tam kıvamında olması için bazı önemli. Hatta, hamsiköy sütlacını yemeyen sütlaç yedim demesin derler. Ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür. 2.5 litre süt 2 kahve fincanı pirinç 4 kahve fincanı şeker 1 yumurta sarısı. Pirinç lapa haline gelince kaynamakta olan sütün içine döküp kaynatmaya devam. 1 kg süt1 kahve fincanı pirinç1,5 bardak şeker1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı mısır nişastası1 tutam tuz2 bardak su, 1 kg süt, 1 kahve fincanı pirinç, 1,5 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tutam tuz, 2 bardak su. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor.180 gr pirinç3 litre süt3 su bardağı su 2 su. Trabzon'un yöresel tatlarından hamsiköy sütlacı tarifi, mutfağım programında. Istanbul'da bulunması çok zordur bulunsa bile ne kadar tazedir bilinmez.

Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor. Öncelikle sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Her zaman yaptığım sütlaçtan daha sulu bir kıvamda ve daha az pirinçle hazırlıyorum bu sütlacı. Hamsiköy sütlacı, karadeniz yöresinin en sevilen tatlılarından biridir. Hamsiköy isminin bir çoğumuz duymuşuzdur ama buraya neden hamsiköy denildiğini bende gidene kadar.

Ustasindan Enfes Hamsikoy Sutlaci Tarifi Meger Isin Puf Noktasi
Ustasindan Enfes Hamsikoy Sutlaci Tarifi Meger Isin Puf Noktasi from imgrosetta.mynet.com.tr
Hamsiköy sütlacı, karadeniz mutfağının en güzel tatlıları arasında yer almaktadır. Isıya dayanıklı fırın kaplarına bölünür. @degisiktatlar 42.4 bin takipçi mehtap güzey özcan. Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması. Pirinç lapa haline gelince kaynamakta olan sütün içine döküp kaynatmaya devam. Pek çok kişi hamsiköy sütlacını evde hazırlayıp hazırlamayacağını merak ediyor. 1 kg süt1 kahve fincanı pirinç1,5 bardak şeker1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı mısır nişastası1 tutam tuz2 bardak su, 1 kg süt, 1 kahve fincanı pirinç, 1,5 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tutam tuz, 2 bardak su. .hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok çünkü hamsiköy sütlacını evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Hamsiköy sütlacını yaparken tam kıvamında olması için bazı önemli.

Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi. 2 litre çiğ süt 1,5 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 yumurta sarısı. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor. Karadeniz'in o kendine has havasını. Bugün sizlere çok sevilen sütlü tatlılardan hamsiköy sütlacı tarifi vereceğiz. 1 kg süt1 kahve fincanı pirinç1,5 bardak şeker1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı mısır nişastası1 tutam tuz2 bardak su, 1 kg süt, 1 kahve fincanı pirinç, 1,5 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tutam tuz, 2 bardak su. Tek hedef hamsiköy sütlaçı yemek h amsi̇köy sütlaçi hamsi̇köy sütlaçi. 65 g pirinç (1/2 su bardağı). Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı. Hamsiköy sütlacı için, öncelikle pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencere de üzerini geçecek kadar su koyup pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür. Hamsiköy sütlacı, karadeniz'in en sevilen tatlılarından olup un, şeker ve süt gibi oldukça ulaşılabilir malzemelerle hazırlanmaktadır. Diğer bir tencerede pirince su ekleyip pişirelim.

Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor.180 gr pirinç3 litre süt3 su bardağı su 2 su. .hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok çünkü hamsiköy sütlacını evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hamsiköy sütlacını yaparken tam kıvamında olması için bazı önemli. Karadeniz'in en meşhur lezzetleri arasında yer alan hamsiköy sütlacının ismi trabzon ilinin maçka ilçesine bağlı hamsiköy'den alıyor. 1 lt tam yağlı süt.

File Sutlac Hamsikoy Jpg Wikimedia Commons
File Sutlac Hamsikoy Jpg Wikimedia Commons from upload.wikimedia.org
Öncelikle sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. .hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok çünkü hamsiköy sütlacını evde kendiniz de yapabilirsiniz. Çok sade ama tarifsiz bir lezzeti vardır. Hamsiköy sütlacı, karadeniz mutfağının en güzel tatlıları arasında yer almaktadır. Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı. 1 kg süt1 kahve fincanı pirinç1,5 bardak şeker1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı mısır nişastası1 tutam tuz2 bardak su, 1 kg süt, 1 kahve fincanı pirinç, 1,5 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tutam tuz, 2 bardak su. Her zaman yaptığım sütlaçtan daha sulu bir kıvamda ve daha az pirinçle hazırlıyorum bu sütlacı. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri.

Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı.

Karadeniz'in o kendine has havasını. Hamsiköy isminin bir çoğumuz duymuşuzdur ama buraya neden hamsiköy denildiğini bende gidene kadar. 2 litre çiğ süt 1,5 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 yumurta sarısı. Hem hafif olması hem de lezzetli olması sebebiyle trabzon'un yöresel tatlıları arasında en bilinen tatlardan biridir. Hamsiköy sütlacı için, öncelikle pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencere de üzerini geçecek kadar su koyup pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Hamsiköy sütlacı, karadeniz yöresinin en sevilen tatlılarından biridir. Trabzon'un yöresel tatlarından hamsiköy sütlacı tarifi, mutfağım programında. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatılır. Üzerine 3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve tuz ilave edilir. Bugün sizlere çok sevilen sütlü tatlılardan hamsiköy sütlacı tarifi vereceğiz. Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Karadeniz'in enfes lezzetlerinden biri olan hamsiköy sütlacı tarifinin en mükemmel kıvamlısıyla karşınızdayız! 2.5 litre süt, 2 kahve fincanı pirinç, 4 kahve fincanı şeker, 1 yumurta sarısı.

Hem hafif olması hem de lezzetli olması sebebiyle trabzon'un yöresel tatlıları arasında en bilinen tatlardan biridir hamsik. Diğer bir tencerede pirince su ekleyip pişirelim.